Se poarta mai nou: site-uri create pentru Facebook

Mai toată lumea este abonată la anumite pagini de Facebook, ce pot avea diverse subiecte. Cele care au mulți abonați, distribuie o mulțime de știri virale, care tratează diverse teme.

Că aceste date sunt mai mult sau mai puțin interesante este o altă discuție, însă ceea ce rezultă este faptul că multe site-uri apărute sunt legate strict de Facebook. Acest fapt se poate vedea foarte ușor prin verificarea indexarii în Google. Nu mică mi-a fost mirarea să vad că anumite articole chiar nu au fost indexate, ceea ce indică în mod clar că site-ul respectiv depinde de rețeaua de socializare.

Rețetă este destul de simplă: se creează o pagină cu mulți abonați pe FB, apoi se creează un site cu știri virale, care sunt distribuite ulterior. Totul merge foarte bine, singura condiție este să existe abonați suficienti, traficul pe site nu mai depinde astfel de motoarele de căutare.

Este și aceasta o nouă abordare, Facebook integrând o grămadă de utilizatori ce pot asigura vizualizari suficiente. Fiind la acest subiect, se pare că și aceste știri virale ajung să fie copiate de pe un site pe altul. De fapt, este vorba, în special, de imagini cu diverse mesaje, ce arata imagini bizare, haioase sau chiar articole cu știri.

Se livrează știri virale în acest moment, care sunt distribuite și extrem de vizionate. Site-urile ce postează continut, articole pe diverse teme nu pot concura cu un video haios, pe considerentul că divertismentul se caută în zona de socializare. Și atunci, să mizam mai mult pe Google decât pe Facebook pentru atragerea de vizitatori?

Se poarta mai nou: site-uri create pentru Facebook
Derulează în sus