Pentru optimizarea blogului este bine sa ai un modul de redirectare

Posesorii de bloguri întâlnesc tot soiul de situații în care trebuie făcută o optimizare și o rezolvare cât mai rapidă a erorilor, lucru ce ne duce cu ideea la un plugin de redirectare. Au fost cazuri când a trebuit schimbată structura de linking a unui site, astfel că este posibil, ca pe undeva să mai rămână o redirectare de tipul 302. Sau, în anumite cazuri, s-a schimbat linkul articolului, indexat anterior în motorul de căutare. Și situația în care articole mai vechi au fost șterse din diverse motive, dar care au fost indexate, trebuie sa fie rezolvată cât mai rapid.

Deci, sunt tot soiul de situații ce pot genera erori. Din fericire, multe dintre ele sunt vizibile și în Webmaster tools-ul de la Google, un semnal clar că acestea ar trebui remediate. Primul semnal fiind tras, trebuie purces la remedierea situației.

Soluția cea mai simplă când vine vorba de erori este aceea a instalării unui plugin de redirect, care să facă toată munca grea. O prima procedură de optimizare a blogului este aceea a identificării și eliminării erorilor din Webmaster tools, ce pot da probleme legate de indexare. Odată eliminate aceste probleme, șansele ca traficul să o ia pe o pantă ascendentă cresc.

Nu cred că indicarea unui anumit modul de redirectare prezintă mare importanță; vă puteți alege unul care are multe review-uri pozitive și pe care îl puteți testa și voi. Când vine vorba de erori și de indexare, lucrurile trebuie să fie foarte clare: cu cât mai puține, cu atât mai bine.

În general, este bine să avem instalate un minim de module, pentru a nu influenta buna funcționare a blogului. Analizând diversele probleme, este mai mult decât clar că trebuie luate masuri cât mai urgente când vine vorba de erori.

Vizita în contul de Webmaster tools trebuie să devina o obișnuință, pentru că acesta este locul în care ni se spune ce anume trebuie să remediem. Pe lângă problema enumerată mai sus, apar și multe altele, care necesită o rezolvare aparte. Documentarea în cazul fiecărei erori trebuie să fie la ordinea zilei, pentru că numai în acest fel putem să ne situăm pe o pantă ascendentă, din punct de vedere al traficului.

Pentru optimizarea blogului este bine sa ai un modul de redirectare
Derulează în sus