Obisnuiesti sa scrii articolele in graba sau te mai documentezi?

scris pe blogScriem articole zi de zi, atunci când timpul ne permite. Observăm ceva interesant pe stradă sau chiar pe net și dorim să împărtășim aceste lucruri și cititorilor, prin publicarea unui articol pe blog.

Unii nu stau prea mult pe gânduri și aruncă un articol foarte ușor, având mereu cuvinte în vocabular. Alții, în schimb, se gândesc cum să formuleze cât mai corect ideea în sine, pentru a scoate un produs apreciat chiar și pe rețelele de socializare.

Ideea ar fi ca, indiferent cum scrii un articol, trebuie să te faci înțeles. Pentru a fi pe placul cititorilor tăi, trebuie să îți cunoști în primul rând audiența. Degeaba scrii cuvinte academice și ai o formulare corectă, dacă marea majoritate a vizitatorilor încep să caute în dicționare pentru a înțelege mare lucru.

Un scris cursiv, legat, care să trezească atenția cititorilor și să transmită corect ideea în sine, ar fi cel mai indicat. Pentru acest lucru este nevoie de timp. Frazele trebuie gândite un pic, lucru care se poate vedea și în frecvența de publicare. Nu de puține ori am vazut articole rare, dar bune.

Concluzia fireasca ar fi aceea că un articol bun nu se poate scrie foarte rapid. Cum actualizarea zilnică a blogului contează foarte mult, trebuie să pui in balanța cele două aspecte: calitate și conținut. Ideea ar fi să găsim o cale de mijloc. Tu ai gasit-o? Scrii zilnic?

Obisnuiesti sa scrii articolele in graba sau te mai documentezi?
Derulează în sus