Întrebare de dimineață: ceai sau cafea?

Cele două: cafeaua și ceaiul sunt consumate în cantități destul de mari și pe la noi. Fiecare produs are o seamă de calități de care trebuie să ținem seama.

Cafeaua este cel mai bun remediu dimineața pentru a-ți ține trează atenția toata ziua. Când este consumată în cantități moderate este chiar recomandată. Cei care fac abuz de cofeină riscă o seamă de afecțiuni, pe care nu le voi enumera în acest moment, care însă sunt destul de serioase.

Cei care consumă cafea o fac din obișnuință, iar lipsa ei poate veni și cu o stare de somnolență. O ceașcă de cafea prinde bine la primele ore ale dimineții, mai ales dacă avem o zi foarte încărcată, în care trebuie sa rezolvăm multe probleme.

Se poate însă ca obiceiul de a bea cafea să fie înlocuit de o cană de ceai. Dacă ceaiul este unul preparat chiar de voi, atunci, pe lângă faptul că savurăm o băutură caldă, ne putem bucura și de beneficiile acesteia.

Soluția cea mai la îndemână este ceaiul la plic, însă varianta vrac este recomandată în multiple boli, dar și pentru menținerea organismului cât mai sănătos. Și acest produs trebuie consumat în cantități recomandate, excesul de teină generând o serie de efecte secundare.

Concluzia firească este că trebuie să vedeți, în primul rând, cam pentru ce sunt recomandate fiecare în parte. Adică: ceaiul de sunătoare are o serie de indicații, cel de păpădie altele, iar cel de tei o alta gamă.
Alegerea unuia sau altuia trebuie să fie făcută și dupa o atentă documentare.

Întrebare de dimineață: ceai sau cafea?
Derulează în sus