Intrebare de actualitate: teoria conspiratiei, mit sau realitate ?

teoria conspiratieiOmul modern este pus în fața unor evenimente majore care îi pot influența întreaga viață. Tocmai neprevăzutul și necunoașterea întregii laturi a unei probleme de interes major a dat naștere unor teorii mai mult sau mai putin plauzibile.

Teoria conspirației denotă toate acele evenimente care doresc a fi interpretate și sub un alt unghi sau punct de vedere. De exemplu, evenimentele din 11 septembrie 2001, care au generat reacția ferma a SUA împotriva teroriștilor, au fost considerate de catre adeptii unei astfel de teorii, drept un motiv de a impune noi restricții cetățenilor proprii.

Alt eveniment celebru, care a stârnit vii reacții în intreaga lume, mai ales dupa difuzarea filmului cu autopsia extratereștrilor, a fost incidentul Roswell, din New Mexico (SUA). De această dată, contradicția dintre declarațiile inițiale și cele finale ale autorităților au pus numeroase semne de întrebare publicului larg.

Alt subiect fierbinte este dat de faptul ca unele persoane afirmă faptul ca SUA nu a ajuns niciodată pe Luna, iar aselenizarea lui Neil Armstrong a fost doar o regie demnă de studiourile de la Hollywood.

Într-o lume in care HIV, Ebola, dar și alte boli extrem de periculoase precum gripa aviara, porcina sau Covid 19 fac ravagii printre animale și oameni, există teorii și despre faptul că aceste boli sunt de fapt produse în laboratoare strict secrete.

Sigur că astfel de subiecte vor genera vii discuții și peste 10 ani, iar dacă aceste teorii sunt doar simple mituri sau fac parte din cotidian, probabil că nu vom afla niciodată. Până la aflarea adevarului absolut, exact ca în serialul Dosarele X cu Mulder and Scully, rămâne să citim și să punem în balanță dacă aceste afirmații sunt simple speculații sau poate arata doar varful unui iceberg.

Puteți să alegeți să citiți pe site descopera.ro, cele mai mari conspirații din întreaga lume. Tu ce crezi despre acest subiect? Ideile din teoria conspirației sunt simple povești?

Intrebare de actualitate: teoria conspiratiei, mit sau realitate ?
Derulează în sus