HDD buclucas, o istorisire veche, plina de invataminte

În urma cu 8 ani, dupa ce am luat primul salariu am considerat ca e timpul achizitiei unui calculator. Problema mea principala era data de faptul ca nu aveam banii necesari si nici rate nu-mi puteam face avand in vedere ca eram proaspat angajat.

Am zis: ” lasa, imi fac computerul din componente „. Atunci am apelat la o firma care vindea componente de calculatoare second-hand. Am luat un monitor de 15” care mergea nu tocmai stralucit, avand in vedere ca un film nu-l putea vedea decat prin reglarea optiunii Brightness din placa video, pentru simplul motiv ca era la setarile maxime.

Bineinteles ca am vazut dupa ce l-am cumparat, insa m-am folosit de el inca 2 ani. Acum ce mi-zm zis: ” hai sa iau procesorul si placa noua!” Am luat un procesor DURON la 800 MHz si o placa compatibila, cu 128 SDRAM. Placa video a fost si aceea de mana a doua de la alta firma din Craiova si avea cam 8 Mb.

Si surpriza a fost ca nu-mi mai ramaneau bani pentru un HDD nou. Bineinteles ca am dat sfoara-n tara si am gasit un prieten care a vrut sa-mi vanda un HDD. Am purces apoi la instalarea Windows ( cu ajutorul unei cunostinte ) si intr-un final constatam ca Win 98 nu-mi mergea.

Dupa multa gandire ne-am dat seama ca de fapt HDD era in proportie de 60 % terminat. Bineinteles ca dupa fixarea zonelor cu probleme de pe HDD, a urmat o noua reincercare. Pana la urma m-am lasat pagubas, am sunat pe respectivul sa-si ia HDD-ul si sa imi returneze banii, lucru care s-a si intamplat. Abia dupa o luna am reusit sa imi cumpar un HDD nou de 20 GB. Cam asta a fost istoria…

Acum, dupa ani si ani, cand un simplu smartphone are capabilitati net superioare configuratiei amintite, concluzia este una singura: un lucru nou este prima optiune de luat in calcul, cand vine vorba de orice.

HDD buclucas, o istorisire veche, plina de invataminte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus