Geoagiu Bai este vechea Germisara, locul unde te poti relaxa

În urmă cu ceva vreme, am vizitat una dintre cele mai frumoase stațiuni balneoclimaterice de la noi din țară. Stațiunea Geoagiu Băi este, în același timp, și una dintre cele mai vechi locuri de tratament de la noi din țară, fiind extrem de apreciată de către români.

Aceștia o numisera Germisara, care se traduce prin „izvor fierbinte” după apele termale care au încântat romanii cantonați în castrul de aici. Puteți vizita aici băile termale romane, care ne indică faptul că romanii chiar apreciau virtuțile acestor ape calde.

Pe lângă băile care se pot face atât la piscinele acoperite de la hotelurile din Geoagiu Bai, puteți face baie toată ziua la Complexul Baile Daco-Romane, unde puteți alege între trei bazine cu apă termală. Locurile de cazare sunt destul de numeroase, iar hotelurile sunt după preferințe și după bani, astfel încât puteti alege intre:
-Hotel Diana;
-Hotel Ceres;
-Hotel Termal;
-Hotel Alexandra;
-Hotel Germisara;
precum și numeorase pensiuni care oferă cazare ieftină și bună.

Cazarea în hotelurile din Geoagiu Bai este bună, in sezon trebuind să faceți rezervări în prealabil, pentru că puteți avea surpriza să găsiți toate locurile ocupate.

Dacă mai adaug și faptul că întreaga stațiune Geoagiu Bai se află într-o zonă verde de păduri de fag și brad, în mod cert, v-am stârnit interesul pentru un loc aparte din județul Hunedoara.

Geoagiu Bai este vechea Germisara, locul unde te poti relaxa
Derulează în sus