Discutie despre om si mediul inconjurator in contextul actual

omul si mediul inconjuratorOmul și-a pus amprenta asupra mediului înconjurător, iar acesta într-un fel sau altul reacționează. Dacă stăm bine și ne gândim, o cotă destul de importantă în acest fenomen a avut-o industralizarea rapidă de la începutul anilor 1910-1920, când au început să se ridice fabrici.

Știm faptul că multe dintre ele au produs arme, bombe care au afectat mediul în timpul conflagratiilor mondiale. Și dacă ne gandim și la bombele atomice lansate în Japonia, plus experiențele nucleare, se poate spune că omul are o vină importantă asupra a ceea se întâmplă în continuare în natură.

Vremea are tendințe de încălzire, în parte și datorita omului, care ar trebui să ia măsuri corespunzatoare. Una dintre cele mai importante masuri care ar putea fi luate în acest sens, ar fi lansarea pe piata unei masini electrice, accesibile ca pret si care sa beneficieze si de autonomie de cel puțin 500 de km.

Fiabilitatea si costurile de întreținere mici pot face ca posesorii actuali de masini plouante să se reorienteze către acest segment. Poate că cea mai importantă invenție care o întrevăd ca și câștigătoare a Premiului Nobel, ar fi un acumulator care să stocheze pe o perioadă mare de timp, o cantitate foarte mare de energie.

Este lesne de înțeles că acel obiect trebuie să aibă si dimensiuni destul de mici. Până la urmă, viitorul trebuie să fie diferit de ceea ce exista acum, iar vechile mașini cu combustie să fie eliminate.

Însă mai sunt multe alte probleme legate de activitățile din industrie, care ar trebui rezolvate. Abia atunci vom putea să vedem dacă încălzirea globală se mai datorează și altor fenomene independente de activitatea omului.

Discutie despre om si mediul inconjurator in contextul actual
Derulează în sus