De la HC 91 la smartphone, o evolutie tehnologica extrem de rapida

În anii ’90, eram încă în liceu. Îmi amintesc că în perioada respectivă am văzut și eu un calculator personal PC, care mi-a făcut o impresie deosebită. PC respectiv avea un Windows 3.1, deși era anul când se lansa celebrul sistem de operare Windows 95.

Chiar și așa, mi s-a parut că este un obiect aproape cosmic în comparație cu vechiul meu HC 91. Vă mai amintiți de ele ? Chiar și acum, încă il mai am undeva aruncat în lada de gunoi a amintirilor tronând la loc de cinste.

Bineînțeles că primul Pascal a fost rulat de pe caseta și încărcat în memoria acestuia, iar nelipsitele jocuri erau o sursă principală de amuzament. Jucam tenis de câmp sau chiar un joc “Crazy taxi”, dacă îmi amintesc bine cu o mașină teribil de amuzantă.

Una-peste alta, progresul tehnologic a facut ca Windows-ul 95 să fie piatra de temelie a programelor ulterioare: WIN 2000 și WINDOWS XP, Vista, XP, 7, 10. Iată că după o perioadă în care desktopurile au avut un rol important, acest lucru impunandu-se mai ales dupa anii 90, portabilitatea și ușurința în utilizare a unor echipamente mobile precum laptopurile sau telefoanele inteligente au venit în întâmpinarea cerinței utilizatorilor.
Dupa atâția ani, când privesc un laptop, îmi aduc aminte, invariabil de vechiul meu HC…

De la HC 91 la smartphone, o evolutie tehnologica extrem de rapida
Derulează în sus