de la HC 91 la smartphoneÎn anii ’90, eram încă în liceu. Îmi amintesc că în perioada respectivă am văzut și eu un calculator personal PC, care mi-a făcut o impresie deosebită. PC respectiv avea un Windows 3.1, deși era anul când se lansa celebrul sistem de operare Windows 95.

Chiar și așa, mi s-a parut că este un obiect aproape cosmic în comparație cu vechiul meu HC 91. Vă mai amintiți de ele ? Chiar și acum, încă il mai am undeva aruncat în lada de gunoi a amintirilor tronând la loc de cinste.

Bineînțeles că primul Pascal a fost rulat de pe caseta și încărcat în memoria acestuia, iar nelipsitele jocuri erau o sursă principală de amuzament. Jucam tenis de câmp sau chiar un joc “Crazy taxi”, dacă îmi amintesc bine cu o mașină teribil de amuzantă.

Una-peste alta, progresul tehnologic a facut ca Windows-ul 95 să fie piatra de temelie a programelor ulterioare: WIN 2000 și WINDOWS XP, Vista, XP, 7, 10. Iată că după o perioadă în care desktopurile au avut un rol important, acest lucru impunandu-se mai ales dupa anii 90, portabilitatea și ușurința în utilizare a unor echipamente mobile precum laptopurile sau telefoanele inteligente au venit în întâmpinarea cerinței utilizatorilor.
Dupa atâția ani, când privesc un laptop, îmi aduc aminte, invariabil de vechiul meu HC…