Cuvinte cheie pentru blog din ce in ce mai greu de gasit

Domeniile de la noi au aglomerat foarte mult motorul de căutare Google, astfel că putem vorbi de o adevărată competiție. Aceasta se dă, așa cum deja bănuiți, în cuvinte cheie, care au fost optimizate la maxim.

În acest moment, se poate intra pe o anumită nișă, dar pe cuvinte long-tail, adică cu o anumită lungime. Chiar și sfaturile specialiștilor indică faptul că SEO este un proces de durată, iar găsirea cuvintelor cheie compuse, trebuie să fie una dintre părțile ecuației.

Când vine vorba despre găsirea unor fraze ce se integrează în nișa blogului, mulți recomandă Google Adwords Keyword Tool, locul unde se pot găsi combinații de cuvinte foarte bune. La adresa respectivă se poate verifica și numărul de interogări pe anumite fraze, dar și sugestii asemănătoare, ce pot fi extrem de folositoare. Această opțiune mi se pare extrem de utilă, mai ales atunci când ești în pană de idei.

Un alt tool, care în acest moment nu funcționează, este cel de la trafic.ro. În casuta dedicată se introducea cuvântul cheie dorit, iar rezultatul furniza date interesante despre frecvența utilizării unui cuvânt cheie, dar și a derivatelor pe o perioadă până la un an.

Dacă în urma cu 7 sau 8 ani, se mai putea intra relativ ușor printre rezultatele oferite pe o anumită căutare, de această dată lucrurile trebuie abordate într-o manieră puțin diferită. Pentru ca un blog să primească trafic dintr-un anumit segment este nevoie de multă muncă, de optimizare maximală.

Integrarea frazelor dorite trebuie să fie perfectă pentru că algoritmii au devenit din ce în ce mai buni. În acest context, nu poți scrie diverse lucruri fără legătură între ele și să poți să speri că vei fi primul la cautarea pe cuvântul dorit.

Un alt punct pe care îl vad scris în foarte multe postări este acela că articolele trebuie scrise normal, cu un linking intern relaționat pe subiect. Lucrurile acestea pot fi de bun augur pentru că pot propulsa articole bune, care merită cu adevărat a fi citite.

Pe lângă cele doua tool-uri, mai cunoașteți și alte site-uri ce pot furniza cuvinte cheie pentru blog?

Cuvinte cheie pentru blog din ce in ce mai greu de gasit
Derulează în sus