Cum sa pun reclame pe blog, tutorial de inceput

Orice blog care a inceput sa creasca si sa afiseze peste 100 de vizitatori unici pe zi, poate fi monetizat. Am decis sa raspund intrebarilor voastre referitoare la subiectul: Cum sa pun reclame pe blog? in cateva fraze (un mic tutorial), care sa va ajute sa intelegeti mecanismul bannerelor si mesajelor publicitare.

1. In primul rand, aveti nevoie de un site, indexat bine si care sa primeasca minim 100 de unici pe zi
Sfat: daca nu aveti posibilitati financiare, puteti alege sa va creeati propriul blog pe site-uri care va ofera gratuit acest lucru, gen: WordPress sau Blogger.

2. Cand sunteti pregatiti sa inserati reclame in site, puteti sa mergeti pe diverse forumuri de profil, unde puteti sa postati anuntul vostru in sectiunea de vanzari. Aici, veti negocia preturile cu potentialii clienti, urmand sa va instalati codul html pentru a furniza serviciul prestat.

3. Puteti alege sa integrati reclame de la Google Adsense, care cu ajutorul unui script va furniza automat anunturi targhetate, fara a mai fi nevoie de a face ceva. Atentie, insa: subdomeniile creeate pe WordPress.com nu suporta acest cod, deci daca aveti de gand sa implementati Adsense va trebui sa o faceti pe domeniul propriu sau pe blogger (care este foarte intuitiv, de altfel). Reclamele sunt de incredere, furnizate chiar de marele gigant Google.

4. Puteti alege sa primiti reclame si de la alte firme de profil. Una dintre firmele care poate fi o alternativa la Adsense este Adnow.

5. O alta varianta ar fi marketingul afiliat de la profitshare oferit de Emag, care da rezultate numai la blogurile pe o nisa de electronice sau IT, care sa converteasca vizitele in vanzari, din care aveti si voi un mic procent.

Cam astea ar fi, in linii mari, metodele prin care puteti sa le implementati pe blog. Fiecare site poate fi monetizat, insa este nevoie de un trafic destul de mare. Fiecare metoda de monetizare enuntata mai sus are specificul ei, asa ca nu va ramane decat sa le testati.

Cum sa pun reclame pe blog, tutorial de inceput
Derulează în sus