Cateva lamuriri despre administrarea unui blog

administrare blogAdministrarea unui blog nu este ușoară. Spun acest lucru pentru că trebuie să ai, în fiecare zi, câte un subiect pe care să îl abordezi. Să poți să interacționezi cu cititorii, să îți promovezi articolele, să activezi prin site-urile de socializare, samd.

Simplul fapt de a scrie ceva pe blog ascunde în spate destulă muncă. Și lipsa de inspirație poate duce la articole, care nu sunt întotdeauna bine-primite, fiind uneori și superficiale.

Trebuie să știți, totuși, că blogul a ajuns un soi de pasiune pentru mulți. Prin similaritate, pe vremuri, se obișnuia, ca într-un caiet, să se noteze diversele întâmplări zilnice. Blogul este ceva mult mai evoluat, care îți premite să ieși dintr-o stare de anonimat și să îți prezinti ideile și altora.

Succesul de care se bucura aceste scrieri se reflectă și prin numărul de vizitatori care îți calcă pragul, dar și prin numărul comentariilor. Cum site-urile de socializare reprezintă modalitatea ideală de a te face cunoscut, cred că este indispensabil, ca pe lângă blog, să aveți și o activitate zilnică pe site-urile menționate.

Acum voi aborda și subiectul promovării unui blog, care este un lucru care se face destul de greu. În primul rând, trebuie să aveți în vedere că SEO este un domeniu care necesită informare și experiență.

Iată câțiva pași simpli:
– publicarea unor articole interesante;
– inscrierea pe rețele sociale, precum Twitter, Facebook sau Instagram.
Restul, precum: înscrierea în directoare sau schimbul de linkuri, care mergeau perfect în trecut, nu mai sunt ok în acest moment.

Sigur că sunt și mult mai multe metode care sunt folosite, însă pentru inceput, puteti folosi cu încredere acest pasi de început pentru promovarea unui blog.

Legat de întreținerea unui blog, se poate spune că acest lucru se face cu multă grijă și un stress constant, aș putea adăuga. În fiecare zi, trebuie să intri pe moderare comentarii, să vezi cine și ce comentează, să ștergi pe cele automate, care sunt sute și zeci. Mai apoi, trebuie să fii atent și la găzduire, la plata acesteia, dar și idem la domeniu. Pe lângă acestea, trebuie să mai ai și câteva idei pentru a scrie câte ceva pe blogul tău facut în WordPress sau blogger.

Dacă stăm și contorizam cât petrecem pe un blog, este clar că este multă muncă. Mai departe, aș putea spune că un posesor de site care generează conținut chiar muncește. Că uneori, rezultatul final nu este cel așteptat este o altă poveste.

Cateva lamuriri despre administrarea unui blog
Derulează în sus