Automatizarea articolelor asemanatoare, opinii pro sau contra

În demersul de a ține cât mai mult un vizitator pe site, pe lângă articolul de bază, apare ideea de a arăta o listă de posturi asemănătoare. Cea mai simplă cale este aceea a utilizării unui plugin, care să arate toate aceste lucruri. Lista este foarte mare, așa că aveți de unde alege.

Studiind cu grijă opiniile celor care au testat aceste module, veți putea face o alegere cât de cât inspirata. Rețineți că aceste pluginuri fac interogări ale bazei de date, lucru ce poate încetini viteza unui site.

Acum, discuția este cu totul alta: dacă această automatizare este privită bine de către Google. O idee, care a apărut odată cu schimbările de indexare, este aceea că tot ceea ce nu este manual poate fi privit nu tocmai ok de acest motor de căutare.

Se merge foarte mult pe articole asemănătoare, ce primesc link manual, în cadrul postului. Crește astfel si linkingul intern, iar procesul este manual. Deja, sunt multe site-uri ce fac aceste lucruri, cu un linking intern ce ține loc și de related post, cu o grafică frumoasă, lucruri cu adevărat profesionale.

Schimbările din Google au generat o altă optică, centrată pe mai multă muncă. Aceasta ar fi o noua abordare. Sunt și site-uri ce utilizează în continuare astfel de pluginuri, fiind chiar bine indexate.

Ca și o prima concluzie, lucrurile încep să se așeze ca într-un puzzle: contează foarte mult calitatea subiectului abordat. Prin prisma acestei abordari, un articol scris într-un mod cât mai bun cu putință, este indexat și privit foarte bine de către Google, fără a mai conta prea mult o automatizare, fie ea data și de un modul.

Ar mai trebui să ținem cont și de alte aspecte, precum evitarea unor greșeli de ordin tehnic, care trebuie sa fie strâns legate de bunul mers al site-ului. Aici trebuie să abordăm în mod corect setarea permalinkurilor. Diferența dintre cele predefinite și linkurile la posturi de tip friendly, pot face diferenta.

Ar mai fi o mulțime de lucruri, de care trebuie să ținem cont în aceste momente, iar clarificarea unora necesită timp. Uneori, experimentarea unor erori poate ajuta în înțelegerea unor procese legate de indexare, însă pentru a te repoziționa este nevoie de un timp destul de mare.

Automatizarea articolelor asemanatoare, opinii pro sau contra
Derulează în sus