75: Banii din blog, un deziderat greu de atins cu atatia algoritmi

bani din blogÎn urmă cu 10 ani, a face bani din blog nu era o țintă greu de atins. Cu un trafic mediu și un Pagerank de minim 2, se puteau face diverse tranzacții online.

Diferența dintre atunci și acum este dată de faptul că Google nu penaliza linkurile site-urilor partenere sau cele care se închiriau. O altă diferență era aceea ca un blog era indexat foarte bine, fiind destul de aproape de marile site-uri de știri.

Peste ani si ani, situația s-a schimbat drastic, astfel că în urma multiplelor update-uri la algoritm, tot ceea ce era situat în zona de blog a picat brusc, cu câteva excepții. Chiar dacă s-a facut o migrare către zona de socializare, blogurile erau o pată de culoare în noua era 2.0.

Toate aceste lucruri au migrat dinspre Google spre Facebook, iar elanul multor site-uri aflate la început se reduce simțitor. Dată fiind starea de fapt, apare intrebarea: pagină de socializare sau site?

La o primă vedere, faptul că nu se mai fac bani din blog ar putea fi pentru unii un motiv de a migra spre zona de Facebook, Instagram sau Twitter. Mai rămân cei pasionați de scris, care nu sunt interesați de monetizare.

Ar mai fi o întrebare, în acest raționament: dacă unul din acele site-uri, enunțate mai sus, decide să îți închidă contul, nu-i așa că ai scris degeaba? Un site sau blog pe care se scrie, chiar gratuit, poate oferi opțiunea de salvare posturi, adică poate oferi o minimă garanție că tot ceea ce s-a scris nu dispare dintr-o dată.

În urma expunerii de mai sus, ar trebui trasă concluzia că pagina de socializare și blogul ori site-ul trebuie să coexiste într-o armonie perfectă. Cele doua sunt strâns legate, trafic foarte bun si targhetat poate veni din respectiva zonă, care vă poate aduce mult dorită țintă de a face bani din blog. A reuși în acest demers poate fi un lucru îmbucurător.

75: Banii din blog, un deziderat greu de atins cu atatia algoritmi
Derulează în sus